Την ανάγκη σύστασης ευρωπαϊκού στρατού υπογράμμισε ο Γιούνκερ
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού τόνισε εκ νέου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου. Σύμφωνα με ανάλυση βελγικής εφημερίδας, η εκλογή Τραμπ και το Brexit φαίνεται πως επισπεύδουν τις εξελίξεις.
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού τόνισε εκ νέου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου.
Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα De Morgen, ο Γιούνκερ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη».
Σε ανάλυσή της η εφημερίδα θεωρεί ότι «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ» στην δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, με το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Tραμπ ως προέδρου στις ΗΠΑ να επισπεύδουν τις εξελίξεις.
Η Βρετανία έχει υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός όσο η ίδια παραμένει μέλος της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανησυχούσε για τις ερωτικές σκηνές με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο «Marty Supreme» – Τελός καλό, όλα καλά
- Η ΕΕ θα σηκώσει το γάντι Τραμπ; – Σχέδια γα δασμούς-αντίποινα 93 δισ. ευρώ
- Χαμός στον τελικό του Κόπα Αφρικα: Έφυγαν οι Σενεγαλέζοι στο 97′ μετά το πέναλτι υπέρ του Μαρόκου (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442