Σύμφωνα με τα Νέα, ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού,η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η επαναφορά του λοκάουτ, του πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η οποία θα αρχίσει τον Οκτώβριο και αποτελεί βασικό θέμα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Ειδικότερα:
- Στις 13 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Κατρούγκαλου, το πόρισμα της επιτροπήςεμπειρoγνωμόνων για τα εργασιακά θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Στις 17 Οκτωβρίου αναμένονται στην Αθήνα τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών, στο πλαίσιο της τελικής διαπραγμάτευσης για τις αλλαγές στα εργασιακά.
Χθες, Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης» και ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι το κοινό ανακοινωθέν των κοινωνικών εταίρων».
Στο πόρισμα καταγράφονται 12 συστάσεις για συλλογικές συμβάσεις, ορισμό κατώτατου μισθού, ομαδικές απολύσεις, διαιτησία και μετενέργεια.
Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα εδώ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442