
Το αεροδρόμιο-πουλί του Τουρκμενιστάν ανοίγει τα φτερά του
Με οροφή σε σχήμα γερακιού, το έμβλημα της αεροπορικής εταιρείας του Τουρκμενιστάν, άνοιξε το νέο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ. Το κτίριο έρχεται να εμπλουτίσει την κάπως ιδιαίτερη -αν και όχι εντελώς... επιτυχημένη- αρχιτεκτονική παράδοση του Ασγκαμπάτ με κτίρια σε διάφορα σχήματα.
Με οροφή σε σχήμα γερακιού, το έμβλημα της αεροπορικής εταιρείας του Τουρκμενιστάν, άνοιξε το νέο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ.
Το κτίριο έρχεται να εμπλουτίσει την κάπως ιδιαίτερη -αν και όχι εντελώς… επιτυχημένη- αρχιτεκτονική παράδοση του Ασγκαμπάτ με κτίρια σε διάφορα σχήματα: Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν έχει μεταξύ άλλων έναν εκδοτικό οίκο σε σχήμα ανοικτού βιβλίου και διάφορα μεγαλεπίβολα αγάλματα των προέδρων του.
Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στοίχισε περίπου 2,3 δισ. δολάρια και μπορεί να δέχεται 1.600 επισκέπτες την ώρα.
Ο πρόεδρος Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ εξύμνησε, μιλώντας στα εγκαίνια, τις «στέρεες προοπτικές τράνζιτ» που έχει η χώρα του.
Οι ξένοι επισκέπτες στο Τουρκμενιστάν είναι ελάχιστοι και η έκδοση βίζας αρκετά δύσκολη. Πέρυσι, το Τουρκμενιστάν κατέγραψε μόλις 105.000 αφίξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
- Γιατί παραμένει Γολγοθάς η μεταβίβαση ενός ακινήτου
- Παλιές κλήσεις ΚΟΚ: Πώς να λύσετε τον γρίφο – Πότε «σβήνονται»
- Eνεργειακή ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια: Διπλό πρωτάθλημα για την Ελλάδα
- Το χάος του Ντόναλντ Τραμπ: Όταν η εξουσία των ΗΠΑ υπηρετεί τον «σουλτάνο», οι παγκόσμιοι κανόνες καταρρέουν






