Ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο μένει μεν για πάντα για να θυμίζει την πρωτιά, αλλά είναι έπαθλο και όχι… σουβενίρ -αντιθέτως όμως, σκέφτηκε ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπύχεν που κέρδισε στο μονόζυγο, το ίδιο το μονόζυγο στο οποίο πήρε τη νίκη μπορεί να γίνει σουβενίρ. Έτσι, θέλει να το αγοράσει και να το πάρει μαζί του στη Γερμανία…

Ο 28χρονος Χαμπύχεν έφερε στους Γερμανούς το ενδέκατο χρυσό της διοργάνωσης, επικρατώντας στο μονόζυγο ανδρών με 15.766 βαθμούς.

Μετά την απονομή, επέστρεψε για λίγο στο ταπί και θαύμασε το χώρο που του έφερε τη νίκη, κοιτάζοντας υπερήφανα το μονόζυγο στο οποίο είχε αγωνιστεί. Τότε, όπως εξήγησε στους γερμανούς δημοσιογράφους, του ήρθε η ιδέα.

«»Φίλε, πρέπει να το αγοράσω» είπα στον εαυτό μου» ανέφερε. Συζήτησε το θέμα με τους υπεύθυνους εξοπλισμού της γερμανικής αποστολής οι οποίοι, όπως τουλάχιστον εκείνος είπε, του «υπαινίχθηκαν» ότι πιθανότατα γίνεται.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα κάνει κάπου πέντε χιλιάρικα, τιμή δηλαδή πρόσιτη». Στην παρούσα φάση, φαντάζεται το μονόζυγο να εκτίθεται εκεί που έκανε προπονήσεις στο Βέτσλαρ (βόρεια της Φρανκφούρτης), αφού το… υπογράψει.

Δεν διευκρίνισε πάντως, αν γίνουν όλα αυτά, πώς σκοπεύει να το μεταφέρει μέχρι τη Γερμανία, αλλά λύσεις βρίσκονται αν υπάρχει καλή θέληση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ