
Τσίπρας: Ανόητος όποιος σκέπτεται τώρα εκλογές
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών προχώρησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Άρτα όπου βρέθηκε την Τρίτη, ο Αλ.Τσίπρας δήλωσε:
«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».
Το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Όλγα Γεροβασίλη να μιλά για «εκλογολογία που έχει καταντήσει γραφική» και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να μιλά για «κυβερνητικό πανικό» και «πολιτικό θράσος της κυβέρνησης»
«Προτεραιότητα για αναπτυξιακά έργα»
Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κομμένο Άρτας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 16 Αυγούστου 1943.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η στρατηγική στόχευση της κυβέρνηση για την ανάπτυξη της χώρας, είναι η δίκαιη ανάπτυξη.
«Αυτό σημαίνει όχι μόνο δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, αλλά αναπροσανατολισμό και των πόρων ώστε να παράγεται πλούτος εκεί που έχουν διαπιστωθεί τεράστιες ανισότητες. Με αυτή τη λογική, προτεραιότητα για αναπτυξιακά έργα πνοής και υποδομών έχουν οι περιοχές που τα έχουν στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και η Ήπειρος είναι μια τέτοια περιοχή» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:
«Ήδη σε συνεργασία με τον δήμαρχο της Άρτας και τους βουλευτές θα εξαγγείλουμε μια δέσμη έργων υποδομής για την περιοχή που μπορούν να δώσουν πνοή. Άλλα αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά είναι το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πιο απομονωμένες και ορεινές περιοχές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442