Συρία: «Δεκάδες οικογένειες» εγκαταλείπουν το Χαλέπι
Δεκάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τις πολιορκημένες ανατολικές περιοχές του Χαλεπιού, χρησιμοποιώντας ανθρωπιστικό διάδρομο, αναφέρουν τα συριακά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι άμαχοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταφύγια.
Δεκάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τις πολιορκημένες ανατολικές περιοχές του Χαλεπιού, χρησιμοποιώντας ανθρωπιστικό διάδρομο, αναφέρουν τα συριακά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι άμαχοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταφύγια.
Τα συριακά ΜΜΕ μεταδίδουν, επίσης, ότι κάποιοι αντάρτες παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις.
Το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι «ένας αριθμός» αμάχων εγκατέλειψε το Χαλέπι, μέσω διαδρόμου στην συνοικία Σαλαχεντίν.
Η Ρωσία και η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσαν την Πέμπτη την έναρξη «ανθρωπιστικής επιχείρησης» στον ανταρτοκρατούμενο τομέα του Χαλεπιού, με τη διάνοιξη «ασφαλών διαδρόμων» ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να φύγουν από την πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία.
Η κίνηση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Στεφάν ντε Μιστούρα να λέει: «Αφήστε τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε εμάς».
Ο ΟΗΕ ζήτησε να υπάρξει και εκεχειρία 48 ωρών, προκειμένου οι άμαχοι να μπορέσουν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το Χαλέπι.
Ο ΟΗΕ άφησε να εννοηθεί ότι η ρωσική πρόταση μπορεί να αποτελεί σχέδιο για την κατάληψη του Χαλεπιού από τις δυνάμεις των ανταρτών.
Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης έχει την ίδια άποψη: «Αυτοί οι διάδρομοι δεν έχουν στόχο να φέρουν βοήθεια στην πόλη, αλλά να βγάλουν έξω τους ανθρώπους. Το βάρβαρο μήνυμα προς τον λαό μας είναι: φύγετε ή πεθάνετε της πείνας».
Περίπου 300.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην συριακή πόλη, ενώ τα αποθέματα τροφίμων αρκούν μέχρι τα μέσα Αυγούστου περίπου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας