Ιστορίες επτά απροσδόκητων θανάτων και ένα ατέλειωτο παιχνίδι ονειρικών εικόνων. Μετά την επιτυχία του Kiss and Cry, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούρια τους παράσταση Cold Blood, το Σάββατο και την Κυριακή στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η χορογράφοςΜισέλ Αν ντε Με και ο κινηματογραφιστήςΖακό Βαν Ντορμέλ δημιουργούν έναν μαγικό μικρόκοσμο με μοναδικούς πρωταγωνιστές επιδέξια χέρια και δάχτυλα να ζωντανεύουν μέσα από μικροκάμερες.
Επτά θάνατοι ζωντανεύουν μέσα από τα χέρια αυτών που τους διηγούνται. Επτά μικροχορογραφίες ταξιδεύουν το κοινό από το βομβαρδισμένο δάσος της Δρέσδης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα drive-in των 50’s και από μια μικρή λεκάνη με νερό, σε υδάτινους κόσμους που ζουν νύμφες.
Το κοινό παρακολουθεί δύο παράλληλες δράσεις, τις μικροκάμερες του Ζακό να καταγράφουν και να προβάλλουν ό,τι εκτυλίσσεται στις μακέτες -μινιατούρες του Cold Blood, και την ταυτόχρονη μεταμόρφωσή τους στη μεγάλη οθόνη. Πραγματοποιείται ένα έξυπνο πάντρεμα κινηματογράφου, θεάτρου και αφήγησης.
Ο θάνατος γίνεται απλά η αφορμή για ένα ατελείωτο παιχνίδι ονειρικών εικόνων.
Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael Χορεύουν: Michèle Anne De Mey, Gregory Grosjean,Gabriella Iacono Εικονοληψία: Julien Lambert με τη βοήθεια της Aurélie Leporcq Φωτισμοί: Nicolas Olivier Ήχος: Boris Cekevda Σκηνικά και χειρισμός σκηνικών αντικειμένων : Ivan Fox, Stefano Serra Ερμηνεύουν: Jaco Van Dormael, Michèle Anne De Mey, Grégory Grosjean, Gabriella Iacono, Julien Lambert Aurélie Leporcq, Ivan Fox, Stefano Serra, Nicolas Olivier Αφηγητής: Μάκης Παπαδημητρίου Υπεύθυνος τεχνικών: Thomas Dobruszkès