Αλλαγές στο Πόθεν Έσχες: Θα δηλώνονται μετρητά και θυρίδες
Αυστηρότερος θα καταστεί ο έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μεταξύ των αλλαγών στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι και η υποχρέωση να αναφέρονται τα μετρητά και οι θυρίδες.
Αυστηρότερος θα καταστεί ο έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μεταξύ των αλλαγών στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι και η υποχρέωση να αναφέρονται τα μετρητά και οι θυρίδες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής, ο έλεγχος θα καταστεί πιο αυστηρός και μάλιστα πλέον υποχρεωτικός για το σύνολο των υποβληθεισώνδηλώσεων έναντι του δειγματοληπτικού ελέγχου που εφαρμοζόταν έως σήμερα.
Στο εξής η πλειονότητα των υπόχρεων -πλην των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- θα οφείλουν να υποβάλλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Mάλιστα, στις δηλώσεις αυτές θα πρέπει να αναγράφονται και οι τραπεζικές θυρίδες, για τις οποίες ωστόσο όπως αποσαφήνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δεν θα δηλώνεται το περιεχόμενο αλλά η μίσθωσή τους, ενώ θα δηλώνονται και τυχόν μετρητά εκτός τραπεζικών λογαριασμών. Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες θα περιλαμβάνουνεπίσης τα δάνεια που έχουν λάβει οι υπόχρεοι.
Σύμφωνα, με τον αναπληρωτή υπουργό, το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους υπόχρεους θα είναι έτοιμο σε 2 μήνες από τώρα, ενώ πλέον τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών θα παραμένουν δημοσιευμένα για μεγαλύτερο διάστημα από τον ισχύοντα 1 μήνα.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, αλλαγές επέρχονται και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία θα ελέγχει μόνο τα πολιτικά πρόσωπα και η σύνθεσή της οποίας θα γίνει από επταμελής εννιαμελής με την ένταξη μέλους του Συνηγόρου του Πολίτη, ώστε να είναι περισσότερα τα μέλη των δικαστικών αρχών.
Τη, δε προεδρεία της Επιτροπής αναλαμβάνει στο εξής ο εκάστοτε Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442