Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών στον Ισημερινό, έναν μήνα μετά την καταστροφή
Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τον Ισημερινό, στην ίδια περιοχή που είχε πληρώσει βαρύτατο τίμημα από τον ακόμη ισχυρότερο σεισμό του Απριλίου. Οι πρώτες αναφορές από τον νέο σεισμό μιλούν μόνο για μικρές υλικές ζημιές και ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, κάλεσε σε ηρεμία, λέγοντας πως δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τον Ισημερινό, στην ίδια περιοχή που είχε πληρώσει βαρύτατο τίμημα από τον ακόμη ισχυρότερο σεισμό του Απριλίου.
Οι πρώτες αναφορές από τον νέο σεισμό μιλούν μόνο για μικρές υλικές ζημιές και ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, κάλεσε σε ηρεμία, λέγοντας πως δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν, σύμφωνα με το αμερικανικό USGS, 35 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά από την πόλη Μουίσνε, μεταξύ της πρωτεύουσας Κίτο και των ακτών του Ειρηνικού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, ο σεισμός προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φυσικά πανικό στους κατοίκους, που βγήκαν στους δρόμους, όμως δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές.
«Ας μείνουμε όλοι ήρεμοι» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, καλώντας τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός του Απριλίου είχε ισχύ 7,8 βαθμών και στοίχισε τη ζωή σε περίπου 650 ανθρώπους, ισοπεδώνοντας περιοχές πάνω στην ακτή και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε υποδομές.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.