Εκατοντάδες πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι της Χίου
Περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Χίου, δηλώνοντας ότι δεν επιστρέφουν στο hotspot και επιθυμούν να ταξιδέψουν στον Πειραιά. Σε κατάσταση συναγερμού οι τοπικές Αρχές. Τα πλοία της γραμμής δένουν στο λιμάνι των Μεστών.
Περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Χίου, δηλώνοντας ότι δεν επιστρέφουν στο hotspot και επιθυμούν να ταξιδέψουν στον Πειραιά. Σε κατάσταση συναγερμού οι τοπικές Αρχές. Τα πλοία της γραμμής δένουν στο λιμάνι των Μεστών.
Η «απόδραση» των προσφύγων από το hoτ spot ξεκίνησε από το πρωί. Αρχικώς, ομάδα περίπου 500 ατόμων, άντρες, γυναίκες και παιδιά, με όλα τα υπάρχοντά τους, άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και, χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ, εγκατέλειψαν τον χώρο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο hot spot είναι πως οι Γιατροί του Κόσμου αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κέντρο, καθώς τα γραφεία τους υπέστησαν ζημιές χιλιάδων ευρώ από τα επεισόδια. Tην ίδια απόφαση έλαβε και ο Ερυθρός Σταυρός, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης της Χίου.
Στο μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς οι 210 πρόσφυγες που έφθασαν αργά χθες το βράδυ εκεί αρνούνται να μείνουν στις σκηνές.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τη νύχτα επέστρεψαν στα τέσσερα λεωφορεία που τους μετέφεραν και προξένησαν ζημιές στα καθίσματα. Οι οδηγοί τους προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος τους.
Ασφυξία και στον Πειραιά, όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίζονται απρόθυμοι να εγκαταλείψουν το χώρο.
Μόλις δύο πούλμαν με 58 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησαν το μεσημέρι από το λιμάνι για το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπέρδεψε τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες» της ΝΔ με τους πραγματικούς αγρότες
- Μην το κουράζεις: Σταμάτα να το υπεραναλύεις τόσο – γιορτές έχουμε
- Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442