
Παραμένει το χάσμα με τους δανειστές στο θέμα των «κόκκινων δανείων»
«Έχουμε απόσταση». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξήλθε από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου κατά την οποία συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα των κόκκινων δανείων. Οι δανειστές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απελευθέρωση πώλησης των δανείων.
«Έχουμε απόσταση». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξήλθε από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου κατά την οποία συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα των κόκκινων δανείων.
Οι δανειστές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απελευθέρωση πώλησης των δανείων. «Ζητούν να πωλούνται τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε πάντως ότι «εξαιρούν ένα μέρος της πρώτης κατοικίας, αυτών που προστατεύονται, ενώ συζητάνε και μερικά συνδεδεμένα (με την πρώτη κατοικία)».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι δανειστές κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση της ελληνικής πλευράς προβλέπει για τρία χρόνια εξαίρεση από την πώληση των στεγαστικών δανείων και όσων δανείων έχουν υποθήκη ή προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.
Επίσης προβλέπει τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια έως 500.000 ευρώ των επαγγελματιών, με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.
Το νέο ραντεβού του κουαρτέτου με τον κ. Σταθάκη είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442