Nissan Micra 2017: Αλλαγή κατεύθυνσης
Μετά από ένα σύντομο φλερτ με τις προτάσεις χαμηλού κόστους το Νissan Micra επιστρέφει με σκοπό να διεκδικήσει την κορυφή της κατηγορίας του.
Έναν διαφορετικό προσανατολισμό πρόκειται να υιοθετήσει η επόμενη γενιά του Nissan Μicra εγκαταλείποντας το σημερινό-αμφιλεγόμενο προφίλ του.
Το δημοφιλές μικρό σύντομα πρόκειται να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας του, έχοντας αφετηρία το εργοστάσιο της Renault στη Γαλλία και όχι εκείνο της Ινδίας στο οποίο κατασκευάζεται η σημερινή γενιά του.
Νέα θα είναι ωστόσο και η πλατφόρμα πάνω στην οποία πρόκειται να βασιστεί το νέο Micra, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας όσο και στη βελτιώσει των χαρακτηριστικών κίνησης.
Σε επίπεδο σχεδιασμού, το νέο Nissan Micra πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρωτότυπου Nissan Sway, αποκτώντας δυναμικότερα και σαφώς πιο… ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πλήρης ανασχεδιασμός του αμαξώματος να συνοδευτεί από τη σημαντική αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, κάτι που θα επιτρέψει στο Micra να τοποθετηθεί και επισήμως στην κατηγορία των supermini.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, τόσο τα βενζινοκίνητα όσο και τα πετρελαιοκίνητα σύνολα πρόκειται να προέλθουν από το «οπλοστάσιο» του ομίλου Renault-Nissan, χωρίς να αποκλείεται βέβαια το τρικύλινδρο-ατμοσφαιρικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται η σημερινή γενιά του αυτοκινήτου να διατηρήσει τη θέση του στη βάση της γκάμας του.
To νέο Nissan Μicra αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2017.
AUTOMEDIA
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ
- Αλλαγές για ενοίκια και πληρωμές από 1η Απριλίου: «Οδηγός» για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442