
Συνομιλία Ομπάμα, Ολάντ, Μέρκελ και Κάμερον για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συζήτησαν οι ηγέτες ΗΠΑ, ΓΑλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας σε τηλεδιάσκεψή τους, η οποία είχε ως κύριο θέμα το Συριακό. Οι τέσσερις ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε αποστολή του ΝΑΤΟ και τη σημασία ελληνοτουρκικής συνεργασίας, ενόψει της οριστικοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Συμμαχίας.
Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συζήτησαν οι ηγέτες ΗΠΑ, ΓΑλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας σε τηλεδιάσκεψή τους, η οποία είχε ως κύριο θέμα το Συριακό.
Οι τέσσερις ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε αποστολή του ΝΑΤΟ και τη σημασία ελληνοτουρκικής συνεργασίας, ενόψει της οριστικοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Συμμαχίας.
Στην τηλεδιάσκεψή τους, οι Μπαράκ Ομπάμα, Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον «χαιρέτισαν τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ για υποστήριξη των προσπαθειών στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», όπως ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση του Βερολίνου.
«Υπογραμμίσαμε τη σημασία συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας για την επιτυχία της αποστολής» ανέφερε επίσης το Λονδίνο, με σχεδόν πανομοιότυπη διατύπωση που χρησιμοποίησαν οι ανακοινώσεις όλων των πλευρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442