ΝΔ: Προς μετωπική με το Μαξίμου για τη «λίστα Μπόργιανς»
Στην αντεπίθεση για την κυβερνητική διαχείριση της «λίστας Μπόργιανς» σκοπεύει να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα. Πηγές της γαλάζιας παράταξης εκτιμούν ότι στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον να πλήξει ηθικά και πολιτικά τη ΝΔ, αλλά μέσα από ένα πλέγμα συκοφαντιών να προκαλέσει σύγχυση και εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγές της γαλάζιας παράταξης εκτιμούν ότι στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον να πλήξει ηθικά και πολιτικά τη ΝΔ, αλλά μέσα από ένα πλέγμα συκοφαντιών να προκαλέσει σύγχυση και εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τα Νέα, πρόγευση για τη γαλάζια αντεπίθεση, η οποία θα κλιμακωθεί από τη στιγμή που το Μαξίμου θα εξακολουθήσει να επενδύει στο θέμα με «επιλεκτικές διαρροές και κατασκευασμένες κατηγορίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο βράδυ της Δευτέρας (Star), παρέχοντας πλήρη κάλυψη για όσα είχαν γίνει το 2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης.
Από τη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα και τα πολιτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, θα επιδιώξει να βρει αντιστοιχίες ανάμεσα στην υπόθεση Μπόργιανς και τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να δοκιμάσει τη ΝΔ.
Οι ευθείες βολές του Αλέξη Τσίπρα προχθές στη Βουλή δεν αποσυνδέονται από δημοσιεύματα που ακολούθησαν και στοχοποιούν εκ νέου συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για εμπλοκή στη λίστα Μπόργιανς. Στη βάση αυτή, η γαλάζια αντίδραση δεν θα είναι μόνον πολιτική, αλλά –όπως προαναγγέλλεται –και δικαστική.
Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιωάννα Τούνη: Απαντά στις κακές γλώσσες με μια συμβουλή της μητέρας της
- Ουγγαρία: Ο ξέφρενος χορός του μελλοντικού υπουργού Υγείας μετά τη νίκη του Μαγιάρ στις εκλογές
- Πένθος στην Γκάνα: Ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε σε ένοπλη ληστεία
- Οι Αμερικανοί έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία να σταματήσουν τον Τραμπ
- Ζαχαριάδης για εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν τέλος, δεν θα λείψει σε κανένα δημοκράτη
- Χάποελ Τελ Αβίβ: Η νίκη επί της Μακάμπι, η πρόκριση στα play offs και η επόμενη… Euroleague
- Κατάσκοποι στις ζωές των άλλων – Χιλιάδες εργάτες της AI χτενίζουν το Διαδίκτυο για τα προσωπικά σας δεδομένα
- Πώς γιόρτασαν οι Αιθίοπες της Αθήνας την Ανάσταση – Τύμπανα, χορός και μυστήριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442