Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή, αλλά με κενά, η πρόταση για το ασφαλιστικό
Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την πρόταση για το ασφαλιστικό, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά κενά. Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε υπογράμμισε επίσης πως χρειάζεται «σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα» στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την πρόταση για το ασφαλιστικό, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά κενά.
Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε υπογράμμισε επίσης πως χρειάζεται «σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα» στον ελληνικό προϋπολογισμό.
Μετά το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Μιλώντας την Παρασκευή από το Νταβός στην τηλεόραση του Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως το ασφαλιστικό πρέπει να μεταρρυθμιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην επιβαρύνει τον ελληνικό προϋπολογισμό.
«Έχουν βάλει σοβαρή πρόταση στο τραπέζι για το ασφαλιστικό» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας πως «φαίνεται βιώσιμη μακροπρόθεσμα, αλλά υπάρχουν κενά βραχυπρόθεσμα».
«Υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο ζήτημα προς επιλύση, πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά» ανέφερε.