Πρατήρια καυσίμων πωλούσαν υγραέριο βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης
Ένας 59χρονος κι ένας 33χρονος συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για παράβαση του Εθνικού τελωνειακού Κώδικα. Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης σε Αγία Παρασκευή και Μάνδρα, και για τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα δύο αυτά πρατήρια καυσίμων πωλούσαν ως υγραέριο κίνησης, υγραέριο βιομηχανικής χρήσης, που έχει λιγότερους δασμούς και φόρους.
Ένας 59χρονος κι ένας 33χρονος συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης σε Αγία Παρασκευή και Μάνδρα, και τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.
Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση για να διερευνηθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αυτά πρατήρια καυσίμων πωλούσαν ως υγραέριο κίνησης υγραέριο βιομηχανικής χρήσης.
Όπως διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, σε Δ.Χ. φορτηγό βυτιοφόρο της εταιρείας ιδιοκτησίας των πρατηρίων φορτώθηκαν 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μετέφερε σε ένα εκ των δύο πρατηρίων, όπου άρχισε τη διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης.
Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα, η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι αναλογούντες δασμοί.
Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.572,88 ευρώ.
Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Από την εμπλεκόμενη εταιρεία, καθώς και από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, λήφθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Ψάχνει σπουδαία ανατροπή στο Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης: Το μαγικό τους ταξίδι στη Σρι Λάνκα
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442