Transitions 3: η κεντροευρωπαϊκή σκηνή στο «μικροσκόπιο» με θέατρο και χορό
Η Κάτια Αρφαρά καλλιτεχνική διευθύντρια του Transitions 3 μίλησε στο in.gr για το Φεστιβάλ που φέτος εστιάζει στις πατρίδες του «χαμένου» κομουνισμού, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία.
Η Κάτια Αρφαρά καλλιτεχνική διευθύντρια του Transitions 3 μίλησε στο in.gr για το Φεστιβάλ που φέτος εστιάζει στις πατρίδες του «χαμένου» κομουνισμού, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία.
Το φεστιβάλ, που είναι και το τελευταίο του κύκλου, θα διεξαχθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 11 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015.
Περιλαμβάνει παραστάσεις, σεμινάρια, συζητήσεις, αναγνώσεις, προβολές, αλλά και δύο σημαντικές μετακλήσεις από τους δύο προηγούμενους κύκλους: o Dan Perjovschi, ηγετική μορφή του ρουμάνικου ακτιβισμού και της πολιτικοποιημένης τέχνης, τον οποίο γνωρίσαμε στο πλαίσιο του αφιερωμένου στα Βαλκάνια πρώτου Transitions, έρχεται ξανά στη Στέγη με μια νέα εικαστική παρέμβαση, ενώ η Lola Arias από το Μπουένος Άιρες, η οποία άνοιξε πέρυσι το φεστιβάλ-αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική.
Ο διάλογος με τη θεατρική πρωτοπορία της κεντροευρωπαϊκής σκηνής εκπέμπει ισχυρό ιστορικό και πολιτικό σήμα, τόσο μέσα από κλασικά κείμενα της τοπικής λογοτεχνικής παράδοσης όσο και από ερευνητικές φόρμες.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
– Dan Perjovschi (εικαστικά) (11 – 29.11.2015)
– Árpád Schilling, THE DAY OF FURY (Η μέρα της οργής) (11 – 12.11.2015)
– Proton Theatre, FRANKENSTEIN-PROJECT (13 – 15.11.2015)
– Béla Pintér, OUR SECRETS (Τα μυστικά μας) (14 – 15.11.2015)
– Lola Arias, AUDITION FOR A DEMONSTRATION (Ακρόαση για μια διαδήλωση) (17.11.2015)
– Handa Gote, Research & Development, CLOUDS (Σύννεφα) (21 – 22.11.2015)
– Marta Górnicka, MAFNIFICAT (21 – 22.11.2015)
– Eszter Salamon, MELODRAMA (25 – 26.11.2015)
– Dora Sulženko Hoštová, PROCESS (25 – 26.11.2015)
– Krzysztof Garbaczewski, YBONNH, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ του Witold Gombrowicz (28 -29.11.2015)
– Wojtek Ziemilski, SMALL NARRATION (Μια μικρή αφήγηση) (28 – 29.11.2015)
Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή
entertainment.in.gr
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα


