Διαμαρτυρία για τις μεγάλες ελλείψεις στον «Ευαγγελισμό»
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, που -όπως λένε- παρατηρείται σε όλες τις ειδικότητες, «για τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου» και για την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, που -όπως λένε- παρατηρείται σε όλες τις ειδικότητες, «για τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου» και για την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αύριο, στις 8 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Επείγοντα του νοσοκομείου, διεκδικώντας την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό και την πληρωμή των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών.
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», όπως και σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο αποφάσεων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Επίσης, η ΟΕΝΓΕ, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και των Κέντρων Υγείας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442