Τα χαρτιά της για την Αμφίπολη ανοίγει η Κ.Περιστέρη
Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (ώρα 18:00), στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ όπου θα παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης. Στην εκδήλωση αναμένεται να μιλήσει και η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (ώρα 18:00), στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ όπου θα παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης. Στην εκδήλωση αναμένεται να μιλήσει και η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή Περικλή Μήτκα.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας θα παρουσιάσει τα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά».
Ο κ. Τσόκας ήταν ένας από τους εισηγητές στο αρχαιολογικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο, όπου και μίλησε για τα «προβλήματα γεωφυσικής εξερεύνησης των τύμβων, καθώς το βάθος των επιχώσεων και η κατασκευή του περιβόλου που δημιουργεί γεωφυσικές ανωμαλίες που καθιστούν απαγορευτική τη δυνατότητα των απεικονίσεων».
Αντίθετα, η κ. Περιστέρη δεν συμμετείχε στο συνέδριο, ούτε όμως και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Αθήνα, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τελικά οι μελέτες για την εξασφάλιση των πρανών, την αποστράγγιση των υδάτων, τη συντήρηση επιχρισμάτων, αλλά και των τριών δαπέδων του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά.
Την παρουσίαση με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)
- Έτσι πάει να «δέσει» την κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» κατά αγροτών από την Κρήτη η κυβέρνηση
- Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – Τι θα λάβουν οι επιβάτιδες
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία




