Πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με τον Άσαντ, ξεκαθαρίζει ο Πούτιν
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο θέμα της Συρίας. «Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε. Λίγο νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε αποκαλέσει τον Άσαντ, τύραννο.
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο θέμα της Συρίας. «Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε τη δημιουργία μιας ευρύτερης αντι-τρομοκρατικής συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου τα μουσουλμανικά κράτη θα παίζουν τον πρώτο ρόλο.
«Πρέπει πραγματικά να αναγνωρίσουμε ότι μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις του Άσαντ και οι κούρδοι παλεύουν πραγματικά κατά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» τόνισε.
Ο Πούτιν άσκησε σκληρή κριτική στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι πρώτα έδωσαν όπλα στις διάφορες ομάδες ανταρτών και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν επικεφαλής συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και της κυβέρνησης Άσαντ.
Ο Πούτιν ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα στο αμερικανικό δίκτυο CBS, καλώντας στη δημιουργία μιας περιφερειακής «δομής συντονισμού» εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS.
Όσον αφορά την ενίσχυση της ρωσικής υποστήριξης στη Δαμασκό τις τελευταίες εβδομάδες -με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού- ο Πούτιν επανέλαβε την στήριξή του στο συριακό καθεστώς.
Πάντως, είπε, η «η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος σε επιχειρήσεις στην επικράτεια της Συρίας ή άλλων κρατών». «Τουλάχιστον, δεν το σχεδιάζουμε προς το παρόν» προσέθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Στη Συρία «ο μόνος νόμιμος συμβατικός στρατός είναι ο συριακός, που πολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε και επανέλαβε ότι «η Ρωσία θα ήθελε να βρει έδαφος για κοινή δράστη εναντίον των τρομοκρατών».
Με την ISIS, υπενθύμισε, μάχονται «πάνω από 2.000 ένοπλοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης». «Αντί να τους περιμένουμε να επιστρέψουν, θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον Άσαντ να τους αντιμετωπίσει εκεί, στη Συρία» είπε ο Πούτιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442