Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου.
Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει διάσημα έργα για σόλο κιθάρα των Ισπανών συνθετών Joaquin Rodrigo, Isaac Albeniz, Francisco Tarrega καθώς και του Ιταλού Carlo Domeniconi. Επίσης, με τους συνεργάτες του Αλέξανδρο Μπλέτσο στο βιολί και Δημήτρη Ντάκα στο bendir, θα ερμηνεύσει έργα και διασκευές του σε θέματα από την Ελληνική Μουσική Παράδοση.
Στη συναυλία του Γιάννη Ανδρόνογλου και του μουσικού σχήματος «Γιάννης Ανδρόνογλου Τρίο» θα ακουστούν οι παρακάτω συνθέσεις:
Σόλο
1) Koyunbaba Suite op. 19- Carlo Domeniconi (1947)
2) Recuerdos de la Alhambra- Francisco Tarrega (1852- 1909)
3) Asturias- Isaac Albeniz (1860-1909)
4) Un tiempo fue Italica Famosa- Joaquin Rodrigo (1901-1999)
5) Variations on an Anatolian folksong- Carlo Domeniconi
Γιάννης Ανδρόνογλου Τρίο: Γιάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα), Αλέξανδρος Μπλέτσος (βιολί), Δημήτρης Ντάκας (bendir, φωνή)
1) Travelling- Γιάννης Ανδρόνογλου
2) Fantasia on a Thracian folksong- Γιάννης Ανδρόνογλου
3) Crete (Siganos)- Γιάννης Ανδρόνογλου
4) Μέσα στο Τσανάκ Καλέ (παραδοσιακό), φωνή: Δημήτρης Ντάκας
5) Μανές της καληνυχτιάς (παραδοσιακό), φωνή: Δημήτρης Ντάκας
6) Χορός των μαχαιριών (παραδοσιακό)
7) Mandilatos Impressions- Γιάννης Ανδρόνογλου
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 21.30, με ελεύθερη είσοδο από τις 18.30 έως τις 21.30.
entertainment.in.gr
- Οταν τα γκαράζ μετατρέπονται σε αποθήκες
- Σχεδόν όλη η Ευρώπη εντός του βεληνεκούς της Τεχεράνης
- Αλαλούμ με τα «μπλοκάκια» στα λεωφορεία
- Πρέπει να γελάς κάθε μέρα που μπορείς: Η φιλοσοφία της Ρις Γουίδερσπουν για τα 50ά γενέθλιά της
- Κριτική και υπονόμευση: Έτσι αντιδρούν οι ναρκισσιστές
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πίσω από τις λέξεις του Τραμπ – «Παιχνίδι» καθυστερήσεων πριν «κοπεί το σχοινί»







