Η ελληνική κρίση επηρεάζει αρνητικά τις καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων
Οι μακροχρόνιες αντιπαραθέσεις ως προς την ελληνική οικονομική κρίση, επηρέασαν σαφώς αναχαιτιστικά μέσα στο β’ τρίμηνο του 2015 τις καταναλωτικές συνήθειες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρουν οι υπεύθυνοι δημοσκόπησης της γνωστής εταιρείας ερευνών GfK Austria. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Αυστριακοί που παρά τις προσδοκίες για αύξηση του εισοδήματός τους -λόγω των πρόσφατων φορολογικών ελαφρύνσεων- θέλουν να καταναλώνουν λιγότερο.
Παρά τις προσδοκίες για αύξηση του εισοδήματός τους -λόγω των πρόσφατων φορολογικών ελαφρύνσεων- οι Αυστριακοί θέλουν να καταναλώνουν λιγότερο, αναφέρουν οι υπεύθυνοι δημοσκόπησης της γνωστής εταιρείας ερευνών GfK Austria.
Αιτία είναι οι μακροχρόνιες αντιπαραθέσεις ως προς την ελληνική οικονομική κρίση, που επηρέασαν σαφώς αναχαιτιστικά μέσα στο β’ τρίμηνο του 2015 τις καταναλωτικές συνήθειες, όχι μόνον στην Αυστρία αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο δείκτης, που στη βάση δεδομένων της έρευνας μετρά την προσδοκία του πληθυσμού για ανάκαμψη, μειώθηκε στους 19,9 βαθμούς έναντι των 23,2 τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στο 34,9, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την έρευνα, πέραν της ελληνικής κρίσης που, ως αιτία μείωσης της καταναλωτικής διάθεσης, βρίσκεται στην πρώτη θέση, η κρίση στην Ουκρανία, η αυξανόμενη ανεργία και η στασιμότητα της οικονομίας στην Αυστρία, φέρονται επίσης να συμβάλλουν στην ανασφάλεια των καταναλωτών.
Οι υπεύθυνοι της έρευνας εκτιμούν ότι στη διάρκεια των θερινών μηνών η καταναλωτική διάθεση θα μειωθεί περαιτέρω, κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, οι οποίες φέρονται να είναι περισσότερο εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442