Ο Μούσα Μπίλιτι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA
Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ. Όπως μετέδωσε το BBC, ο 48χρονος Μπίλιτι είναι ο δεύτερος, μετά το Βραζιλιάνο ζωντανό-θρύλο της μπάλας, Ζίκο, που θα διεκδικήσει το χρίσμα του διοικητικού ηγέτης της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο 48χρονος Μπίλιτι είναι ο δεύτερος, μετά το Βραζιλιάνο ζωντανό-θρύλο της μπάλας, Ζίκο, που θα διεκδικήσει το χρίσμα του διοικητικού ηγέτης της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
«Όλοι συμφωνούμε ότι το ποδόσφαιρο περνάει δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να μπαίνουν μπροστά οι μεγάλοι ηγέτες», τόνισε ο Λιβεριανός παράγοντας στο BBC Sport.
Ο Μπίλιτι, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας από το 2010, δεν φοβάται να «μπει μπροστά», καθώς και το 2011 είχε έρθει σε μεγάλη κόντρα με τους συναδέλφους του στην αφρικανική ομοσπονδία δηλώνοντας πως θα ψηφίσει εναντίον του Μπλάτερ.
Το 2013, η CAF, τον τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό για την παραβίαση του καταστατικού σχετικά με τη χρήση εμπιστευτικών εγγράφων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γιασικεβίτσιους νευρίασε με ρεπόρτερ: «Πηγαίνετε σε σχολή δημοσιογραφίας;» (vid)
- Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»
- Cornelius Horgan: Στην Αθήνα ο διεθνούς φήμης acting coach για ένα μοναδικό τριήμερο workshop
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»


