Τράπεζα «καλών πράξεων» άνοιξε στην Κίνα και αναμένει πελάτες
Στην κινεζική πόλη Γιανζί άνοιξε ένα τραπεζικό κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα. Οι πελάτες -συνήθως μικρά παιδιά- καταθέτουν «καλές πράξεις» και κερδίζουν πόντους που οδηγούν σε δώρα: από δωρεάν περιποίηση σε κομμωτήριο μέχρι δωρεάν ετήσιο τσεκ-απ.
Στην κινεζική πόλη Γιανζί άνοιξε ένα τραπεζικό κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα. Οι πελάτες -συνήθως μικρά παιδιά- καταθέτουν «καλές πράξεις» και κερδίζουν πόντους που οδηγούν σε δώρα: από δωρεάν περιποίηση σε κομμωτήριο μέχρι δωρεάν ετήσιο τσεκ-απ.
Όπως μεταδίδει το Κινεζικό Πρακτορείο Νέα Κίνα, οι καλές πράξεις περίπου τιμολογούνται ως εξής: ένα χαμένο πορτοφόλι που βρέθηκε στον δρόμο και παραδόθηκε προσφέρει 50 πόντους.
Οι πόντοι αυξάνονται όταν η καλή πράξη έχει και στοιχεία ηρωισμού: το να σώσεις κάποιον από δύσκολη κατάσταση ή π.χ. η δωρεά αίματος.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, σε πολλές περιοχές της Κίνας έχουν ανοίξει τέτοιες «τράπεζες», όμως η συγκεκριμένη έγινε αμέσως εξαιρετικά δημοφιλής: πάνω από 600 άτομα έσπευσαν προς κατάθεση μέσα σε 15 μέρες, κυρίως μαθητές σχολείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»
- Ολυμπιακός: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οπαδούς του για τον τελικό του Betsson Super Cup: Πόσα εισιτήρια διατέθηκαν




