Καταστράφηκε από πυρκαγιά το θέατρο της Ρεματιάς
Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και τελικά κατασβέστηκε χωρίς να απειλήσει σπίτια. Η αστυνομία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο εμπρησμού. Φωτογραφίες.
Μόνο μερικά καθίσματα έμειναν άθικτα στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και τελικά κατασβέστηκε χωρίς να απειλήσει σπίτια. Η αστυνομία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο εμπρησμού.Στη περιοχή έσπευσαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι όμως δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω σταθμευμένων αυτοκινήτων, και κάλεσαν την ΕΛΑΣ για την απομάκρυνσή τους.
Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του δήμου Χαλανδρίου δηλώνουν πως δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν ευρήματα και μαρτυρίες που ενισχύουν αυτή την εκδοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξύλινα καθίσματα, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στα γύρω δένδρα.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.
Πηγές στην πυροσβεστική αναφέρουν πάντω ότι τα γκαζάκια πιθανότατα δεν σχετίζονται με το συμβάν.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πυρκαγιά «στοχευμένη ενέργεια» από αυτούς που δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου και έκανε λόγο για «πόλεμο», εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει.
«Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ» είπε.
Από τον δήμο διευκρινίστηκε ότι ο χώρος είχε καθαριστεί από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά μόλις την περασμένη Παρασκευή.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια στελέχη του δήμου, πριν από περίπου μία εβδομάδα, μετά από συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Σέργιου Γκάγκα, στο υπουργείο Πολιτισμού, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη Κοινή Υπουργική Απόφαση και εκκρεμεί η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, η οποία παραχωρεί το θέατρο στον δήμο Χαλανδρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442