200 αγόρια και κορίτσια από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στη Στέγη
Επειδή ο χορός ενώνει, 200 μαθητές από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του «Dancing to Connect» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Κυριακή 22 Μαρτίου. Για τρίτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., χορεύει με μαθητές, […]
Επειδή ο χορός ενώνει, 200 μαθητές από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του «Dancing to Connect» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Κυριακή 22 Μαρτίου. Για τρίτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., χορεύει με μαθητές, σε μία μεγάλη παράσταση.
Επειδή ο χορός ενώνει, 200 μαθητές από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του «Dancing to Connect» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Κυριακή 22 Μαρτίου. Για τρίτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., χορεύει με μαθητές, σε μία μεγάλη παράσταση.
Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.
Πέρυσι, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια, καθώς πέντε σχολεία της Πάτρας, μαζί με πέντε της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες.
Μετά τη σημαντική αυτή εμπειρία, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη δίνουν και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Ιωαννίνων (6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, 8ο Λύκειο Ιωαννίνων, 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Λύκειο Ανατολής), μαζί με πέντε της Αθήνας (3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας “Αντώνης Σαμαράκης”, 2ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 1ο Γυμνάσιο Παιανίας, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας – Γεννάδειος, 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων).
Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν σε αυτό τα δύο προηγούμενα έτη (Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου).
Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο χορευτής της Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, Clement Mensah.
Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Ημερομηνίες προγράμματος: Για τα σχολεία της Αθήνας: Πέμπτη 12 έως και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 Ημερομηνία παράστασης: Η παράσταση όλων των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Κεντρική Σκηνή: 19:00
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.