Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ερώτηση προς την Κομισιόν για τη νομιμότητα της μεταφοράς των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που προωθεί η κυβέρνηση, απηύθυνε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Ερώτηση προς την Κομισιόν για τη νομιμότητα της μεταφοράς των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που προωθεί η κυβέρνηση, απηύθυνε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ανδρουλάκη, υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν της Απόφασης των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη μεταφορά των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί επί της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης να απαντήσει αν είχε ενημερωθεί πριν την έκδοση της τελευταίας.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτά τον ανωτέρω ευρωπαϊκό θεσμό για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης μεταφοράς και τη χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ως εργαλείο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 η μεταφορά των αποθεμάτων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Έχοντας υπόψη πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και προβλέπονται για την καταβολή επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων στον Αγροτικό τομέα σύμφωνα και με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. Ποιά είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υπουργική Απόφαση;
2. Είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης;
3. Επιτρέπεται η μεταφορά αυτή και η χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442