Ο «απαίσιος» προεκλογικός αγώνας της ακροδεξιάς για την Βιέννη
Ξεκίνησε στην Αυστρία η εκστρατεία για τις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και το δήμο της Βιέννης την 11η Οκτωβρίου, τον οποίο η αυστριακή ακροδεξιά αναμένεται να διεξάγει «κατά απαίσιο» τρόπο, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ρούντολφ Σίκερ.
Ξεκίνησε στην Αυστρία η εκστρατεία για τις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και το δήμο της Βιέννης την 11η Οκτωβρίου, τον οποίο η αυστριακή ακροδεξιά αναμένεται να διεξάγει «κατά απαίσιο» τρόπο, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ρούντολφ Σίκερ.
Το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές στη Βιέννη, τον Οκτώβριο του 2010, είχε αποσπάσει 25,8% και είχε αναδειχθεί δεύτερο, διεκδικεί τώρα την πρώτη θέση και το αξίωμα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη, στο οποίο βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια ο σοσιαλδημοκράτης Μίχαελ Χόιπλ. Ο τελευταίος θα είναι και πάλι υποψήφιος του κόμματός του.
Αναλυτές αναμένουν πως οι Ελεύθεροι και ο αρχηγός τους, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος ως υποψήφιος διεκδικεί για τον εαυτό του το αξίωμα του τοπικού κυβερνήτη και δημάρχου, θα επικεντρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους σε θέματα όπως η μετανάστευση, το άσυλο, η εγκληματικότητα των ξένων, ο ισλαμισμός, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τη γνωστή ξενοφοβική και ρατσιστική στρατηγική τους με την οποία βελτιώνουν κάθε φορά τα εκλογικά τους αποτελέσματα.
»» Νέος, αυστηρότερος νόμος για τις μουσουλμανικές οργανώσεις
Ο Στράχε, ο οποίος αποτελεί μια οξύτερη εκδοχή του πρώην αρχηγού της αυστριακής ακροδεξιάς Γεργκ Χάιντερ, σε κάθε ευκαιρία και με πρωτοφανή συχνότητα, επιτίθεται φραστικά με έντονη δριμύτητα κατά του Μίχαελ Χόιπλ.
Ο Χόιπλ, στην ομιλία του στη σύνοδο των βιεννέζων σοσιαλδημοκρατών, έθεσε ως εκλογικό στόχο την ανάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στη Βιέννη, που το κόμμα του είχε χάσει στις τελευταίες τοπικές και δημοτικές εκλογές πριν από πέντε χρόνια, αποσπώντας 49 από τις 100 έδρες, με αποτέλεσμα να κυβερνά από τότε σε συνασπισμό με τους Πράσινους της ελληνικής καταγωγής, σημερινής αντιδημάρχου Μαρίας Βασιλάκου (ποσοστό 12,6% και 11 έδρες).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442