Πάγωσαν οι ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Κίεβο
Ο Ολυμπιακός μετά άπο άσχημη εμφάνιση ηττήθηκε με 2-0 από τη Ντνίπρο στο Κίεβο της Ουκρανίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κανκάβα (50') και Ρόταν (54'). Ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου στο 94' ως επιθετικό φάουλ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (26/2) στο «Γ.Καραϊσκάκης».
Ο Ολυμπιακός μετά άπο άσχημη εμφάνιση ηττήθηκε με 2-0 από τη Ντνίπρο στο Κίεβο της Ουκρανίας στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κανκάβα (50′) και Ρόταν (54′).
Ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου στο 94′ ως επιθετικό φάουλ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (26/2) στο «Γ.Καραϊσκάκης».
Αρκετά νωθρά ξεκίνησαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν πιο πολύ από την δεξιά πλευρά με τον δραστήριο Ντοσεβί ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ στην αντεπίθεση.
Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό στο 21΄ όταν ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι το μόνο που είχαν να επιδείξουν στον πρώτο μισό του αγώνα ήταν ένα σουτ ένα άστοχο σουτ του Ματέους στο 43΄.
Στην επανάληψη όμως έφτασε ένα 5λεπτό στους γηπεδούχους για να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Συγκεκριμένα το 1-0 έγινε με αρκετά τυχερό τρόπο όταν στο 50΄ ο Κανκάβα σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Σαντάνα παίρνοντας περίεργα φάλτσα και παρά την προσπάθεια του Ρομπέρτο κατέληξε στα δίχτυα.
Η Ντνίπρο είχε την τύχη με το μέρος της και στο δεύτερο τέρμα που πέτυχε όταν στο 54΄ ο Ροτάν εκτέλεσε το μακρινό φάουλ η μπάλα πέρασε από τον Μανιάτη στην συνέχεια βρήκε και τον Σιοβά για να καταλήξει στα δίχτυα του Ρομπέρτο.
Οι «ερυθρόλευκοι», που έδειχναν σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της επανάληψης να απειλήσουν του γηπεδούχους έχοντας πολύ κακή κυκλοφορία μπάλας, ενώ υπέπεσαν και σε πολλά αβίαστα λάθη. Η Ντνίπρο μάλιστα θα μπορούσε να είχε σημειώσει και τρίτο τέρμα, αλλά το σουτ του Κονοπλιάνκα στο 71΄ πέρασε άουτ.
Ο Ολυμπιακός παραλίγο να «σώσει την πατρίδα» στις καθυστερήσεις (90+4΄), αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μήτρογλου με κοντινή κεφαλιά ακυρώθηκε από τον διαιτητή που θεώρησε πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Έλληνα διεθνή.
Διαιτητής: Σέργκενχοφερ (Αυστρία)
Κάρτες: Μπέζους, Κονοπλιάνκα, Φέντορτσουκ, Ροτάν – Μανιάτης, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Σαντάνα
Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Εζίντιο, Σεμπεριάνσκο, Ντούγκλας, Λουτσκέβι, Κανκάβα, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (46΄ Κάλινιτς), Ματέους (88΄Γκάμα), Ζοζούλια (70΄ Φέντορτσουκ).
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα (57΄ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (71΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (57΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.
.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στην οδό Αχαρνών
- Μαρόκο: 280 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από πρόσφατη κακοκαιρία
- Κακλαμάνης: Επίθεση κατά του πολιτεύματος οι υποκλοπές – Το πρόβλημα δεν είναι το έγκλημα, αλλά η συγκάλυψη
- Ζάντσχουλπ – Τσιτσιπάς 2-0 σετ: Αποκλεισμός στον 2ο γύρο για τον Έλληνα τενίστα
- Ο Ζέιν Μαλίκ δεν ξέρει αν ερωτεύτηκε πραγματικά την Τζίτζι Χαντίντ: «Ίσως ήταν απλά πόθος»
- Κατασκοπεία: Αυτοί είναι οι Κινέζοι πράκτορες – Φωτογραφίες ντοκουμέντα του σμήναρχου με τους στρατολογητές του


