Συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας έχει ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συνάντηση θα γίνει στη Βιέννη και πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του καγκελαρίου.
Συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συνάντηση γίνεται στη Βιέννη και πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του καγκελαρίου.
Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και καθώς η Βιέννη έχει βυθιστεί από το πρωί στο χιόνι, αλλά και της χιονοθύελλας που επικρατούσε στο αεροδρόμιο, είχε υπάρξει καθυστέρηση στη προσγείωση του αεροσκάφους του πρωθυπουργού.
Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στην πλατεία, μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, με έντονες επευφημίες, πολλές δεκάδες Ελλήνων και Αυστριακών, φωνάζοντας συνθήματα και φέροντας πλακάτ στα οποία -μεταξύ άλλων- ζητείται η διαγραφή χρέους στην Ελλάδα. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας προς αυτούς τις ευχαριστίες του.
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου και δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων, τα οποία βρίσκονται στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, υπογραμμίζοντας το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τις συνομιλίες αυτές.
«Εκείνοι, οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη» είχε τονίσει σε συνέντευξή του ο Φάιμαν.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο Βέρνερ Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα».
Μιλώντας στην εφημερίδα Oesterreich, ο Βέρνερ Φάιμαν αναφέρει ότι κατά την άποψή του ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.
Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο κ. Φάιμαν.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.