Καναδάς: Συνελήφθη ύποπτος για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές
Η καναδική αστυνομία συνέλαβε στην Οτάβα έναν ύποπτο για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές και συμμετοχή στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο 25χρονος Άσο Πεσχντάρι κατηγορείται επίσης για πράξεις οι οποίες διευκόλυναν τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας.
Η καναδική αστυνομία συνέλαβε στην Οτάβα έναν ύποπτο για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές και συμμετοχή στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας.
Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο 25χρονος Άσο Πεσχντάρι κατηγορείται επίσης για πράξεις οι οποίες διευκόλυναν τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας.
Η αστυνομία διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπήρξε άμεση απειλή από τον ύποπτο που συνελήφθη με τις κατηγορίες για εμπλοκή με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Αρχές έχουν επίσης εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος δύο άλλων υπόπτων ισλαμιστών, του Τζον Μαγκουάιρ και του Χαντάρ Χαλίμπ, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.