Κύπρος: Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής προτείνει ο Ν.Αναστασιάδης
Ευρύτατες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προανήγγειλε λίγο πριν την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής».
Ο κ. Αναστασιάδης εμφανίζεται έτοιμος για μια νέα αρχή για από κοινού πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις, σε κυβέρνηση είτε ευρύτερης αποδοχής, είτε σε μια κυβέρνηση η οποία να εκφράζει κατά δυνατόν την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.
«Εγώ είμαι έτοιμος να ακούσω τις εισηγήσεις των κομμάτων. Αν θέλετε, να υποβάλω και να ακούσω τις εισηγήσεις των κομμάτων μετά την επιστροφή μου» δηλώνει.
Παραδέχεται ότι υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που προέκυψαν, στην προώθηση ζωτικών απαιτούμενων αλλαγών και τονίζει ότι γυρίζει έτοιμος για αποφασιστικές αλλαγές σε βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα δημιουργούσε προσδοκίες στον λαό.
Οι πρώτες εξαγγελίες για τις αλλαγές, σύμφωνα με τον Ν.Αναστασιάδη, θα γίνουν αμέσως μετά τις γιορτές και θα αφορούν στη νέα δομή και τη νέα μορφή λειτουργίας του Προεδρικού Μεγάρου, όλων των υπηρεσιών που θα πρέπει να πλαισιώνουν τον πρόεδρο, αλλά και γενικότερα θα συντονίζουν το κυβερνητικό έργο.
Σε ερώτηση κατά πόσο είναι έτοιμος να κηρύξει το τέλος του Μνημονίου σύντομα, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει:
«Δεν είναι θέμα εάν και πότε εξερχόμεθα του Μνημονίου. Αυτό φαίνεται ότι μπορούμε να το κατορθώσουμε πάρα πολύ σύντομα. Η ουσία παραμένει μία: πώς αντιμετωπίζεις τα πραγματικά προβλήματα που ακόμα υπάρχουν; Και πώς δημιουργείς τις προϋποθέσεις από την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομίας, είτε των δημόσιων οικονομικών, είτε του τραπεζικού συστήματος και πώς δημιουργείς τις προοπτικές για επενδύσεις έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική για νέες θέσεις δουλειάς και δημιουργίας των πραγματικών προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
- Ένας… πολύ Ψυχρός Πόλεμος – Η Αρκτική ως το επόμενο πιο «θερμό» μέτωπο του πλανήτη
- Η επιστήμη ξέρει πόσα κιλά παίρνουμε μέσα στις γιορτές
- Gen Z: Οι εργαζόμενοι προσδοκούν ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω ΑΙ – Τα αφεντικά όμως διαφωνούν
- Ακρίβεια: Η ημέρα της Μαρμότας για τους καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-132x85.jpg)




![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442