Οργή στους Ρεπουμπλικάνους για την ιστορική κίνηση Ομπάμα προς Κούβα
Δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα άσκησε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, με αφορμή την ιστορική προσέγγιση Ουάσινγκτον-Αβάνας. Ο Μπένερ χαρακτήρισε την απόφαση «άλλη μία ασυλλόγιστη παραχώρηση σε μια μακρά σειρά ασυλλόγιστων παραχωρήσεων σε ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς».
Δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα άσκησε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, με αφορμή την ιστορική προσέγγιση Ουάσινγκτον-Αβάνας. Ο Μπένερ χαρακτήρισε την απόφαση «άλλη μία ασυλλόγιστη παραχώρηση σε μια μακρά σειρά ασυλλόγιστων παραχωρήσεων σε ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς».
Διαβάστε επίσης για την Κούβα:
- Η Κούβα από τον Κολόμβο στον Μπατίστα και από εκεί στον Φιντέλ
«Οι σχέσεις με το καθεστώς Κάστρο δεν πρέπει να αναθεωρηθούν, πόσο μάλλον να εξομαλυνθούν, ώσπου ο λαός της Κούβας απολαύσει την ελευθερία -ούτε ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα» επισήμανε ο Μπένερ σε μία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Νωρίτετα, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να εξομαλύνει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, κρίνοντας ότι ο Λευκός Οίκος κέρδισε λίγα με αυτή την αλλαγή πολιτικής υπέρ της Αβάνας.
«Ο Λευκός Οίκος έχει παραχωρήσει τα πάντα, αλλά κέρδισε λίγα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρούμπιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να ορίσει πρεσβευτή στην Κούβα και να χρηματοδοτήσει μια αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιστεί στη Λευκωσία
- Κομβικό παιχνίδι στη Βαλένθια για το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, «τελικός» με την Ντουμπάι για τον Παναθηναϊκό
- Πυρκαγιά στη Λιοσίων: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι
- «Κλειδώνει» την Πέμπτη o κατώτατος μισθός – Πού θα φτάσει
- «Ο Μαλακάι Φλιν, η Εφές και η Euroleague…»
- Βουλιαγμένη: «Σβήνουν» οι ελπίδες για τον 34χρονο δύτη που παρασύρθηκε στο «πηγάδι του διαβόλου»
- Η έκρηξη του Ριέρα για τον Γκέτσε που ανανεώνει στην ‘Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
- Αλλαγή σκυτάλης στη Νέα Αριστερά: Νέος πρόεδρος ο Σακελλαρίδης – Ισορροπίες για τον επικεφαλής στη Βουλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442