Νέα πολιτική πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Σπύρος Λυκούδης
«Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη», ονόμασε την πρωτοβουλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Ο ίδιος κάλεσε σε συνεννόηση τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, με στόχο την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, η πρωτοβουλία του απευθύνεται σε όλες οι δυνάμεις του ιστορικού δημοκρατικού χώρου – από το δημοκρατικό
και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική
αριστερά.
«Κεντρικό ζητούμενο είναι οι ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των θεσμών, χωρίς προαπαιτούμενα, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Επέκρινε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση τους τα χρόνια της κρίσης και μίλησε για επανάσταση του αυτονόητου, της κοινής λογικής, που θα δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, αλλά και αρκετοί συνοδοιπόροι του από την εποχή του ΣΥΝ.
Εκεί ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμουκαι στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58», εκπρόσωποι της κίνησης νέων ΜΠΡΟΣΤΑ, αλλά και φίλοι του Ποταμιού και στελέχη της Ελιάς.
Την προσπάθεια του Σπύρου Λυκούδη στηρίζει ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442