Έμμεση επιβεβαίωση των επαφών Άσμουσεν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Την πληροφορία ότι ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν είχε πρόσφατα συνάντηση με πολιτικά στελέχη από την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστιαν Βέστχοφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες επαφές της γερμανικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι ο κ. Άσμουσεν δεν συμμετείχε στη συνάντηση υπό την επίσημη ιδιότητά του.
Την πληροφορία ότι ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν είχε πρόσφατα συνάντηση με πολιτικά στελέχη από την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστιαν Βέστχοφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες επαφές της γερμανικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι ο κ. Άσμουσεν δεν συμμετείχε στη συνάντηση υπό την επίσημη ιδιότητά του.
«Ενδεχομένως υπάρχουν συναντήσεις που κάνει ο κ. Άσμουσεν όχι υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας – αυτό εδώ δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω ούτε να το επιβεβαιώσω. Από ό,τι γνωρίζω, υπήρξε, νομίζω, μια συνάντηση με εκπροσώπους της Ελλάδας. Δεν γνωρίζω ακριβώς από πού έρχονταν και αν πράγματι αν μπορούν χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν, πάντως, συνάντηση την οποία είχε υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας», δήλωσε ο κ. Βέστχοφ.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν συμβάλλει στην επεξήγηση. Υπάρχει επιτόπου στην Αθήνα μια γερμανική αντιπροσωπεία, η οποία εκπροσωπεί τη Γερμανία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτή η γερμανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαίως οι συνομιλίες, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επίσης και η καλλιέργεια επαφών πέρα από αυτές.
»Θεωρώ, χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ότι σε αυτές τις επαφές ανήκουν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι απολύτως αυτονόητο και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα κράτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442