O Alexis Taylor στο six d.o.g.s με προσωπική του δισκογραφία
Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, ο Alexis Taylor θα εμφανιστεί στο six d.o.g.s, συνοδεία τετραμελούς μπάντας, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλικό από την προσωπική του δισκογραφία. O Taylor είναι μία από τις δύο φωνές των λονδρέζων Hot Chip, ενός συγκροτήματος που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη νέα εναλλακτική dance σκηνή […]
O Taylor είναι μία από τις δύο φωνές των λονδρέζων Hot Chip, ενός συγκροτήματος που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη νέα εναλλακτική dance σκηνή που σχηματίστηκε δυναμικά στα μέσα των ‘00s. Σε αυτό το σχήμα είναι που ο Taylor συνηθίζει να χτίζει ένα άκρως ελκυστικό δίπολο αντιθέσεων με τον Joe Goddard.
Το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δουλειά, το ιδιοσυγκρασιακό «Rubbed Out», δίσκο που θα έλεγε κανείς ότι λειτούργησε συμπληρωματικά στην δισκογραφία των Hot Chip. Τον περασμένο Ιούνιο πήρε ηχηρή μεταγραφή στην Domino, για λογαριασμό της οποίας κυκλοφόρησε το δεύτερο solo άλμπουμ του, «Await barbarians».
Διατηρώντας το υψηλό επίπεδο μουσικής αμεσότητας που έχει χτίσει με τους Hot Chip παρέμεινε λιτός στην έκφραση συναισθημάτων με αρκετές δόσεις χιούμορ, ζωντάνιας και μίας γοητευτικής χορευτικής ελαφρότητας.
Παίζοντας ο ίδιος όλα τα όργανα – εκτός από τα έγχορδα – αποπνέει μία αύρα αυτοπεποίθησης που φέρνει στο νου την πρώτη εποχή του σπουδαίου Robert Wyatt. Φυσικά τα synths βρίσκονται στο προσκήνιο για να δώσουν την απαραίτητη συναισθηματικά – αλλά και χορευτικά – ζεστασιά με τα φωνητικά του Taylor να παραμένουν χαρακτηριστικά αναγωρίσιμα, με ελάχιστη χρήση πεταλιών και λοιπών εφέ.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το «Await Βarbarians», με πλούσιο υπόβαθρο και απλόχερα δωσμένες εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, είναι ένας δίσκος ανεπιτήδευτα cool. Γεμάτος ευφυείς μπαλάντες και χορευτικά υπονοούμενα θυμίζει εμφατικά τους λόγους για τους οποίους ο Taylor θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους σύγχρονους indie-pop stars. Η μουσική περιπέτεια που προσφέρει σε αυτό το rollercoaster ήχων και ρυθμών σφύζει χαρακτήρα και τον αναδεικνύει όχι μόνο ως pop ιδιοφυία αλλά και ως χαρισματικό τραγουδοποιό.
Την συναυλία θα ανοίξει ο Άγγελος Κυρίου που ξεκίνησε να ηχογραφεί για λογαριασμό του ιδίου, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και συνεχίζει να πράττει το ίδιο μέχρι σήμερα, προσθέτοντας τα τελευταία χρόνια τη λέξη «μοιράζομαι» και τη διεύθυνση www.angeloskyriou.blogspot.com , στο τέλος κάθε ολοκληρωμένης πρότασης.
Παράλληλα, συμμετέχει στα σχήματα MrCantfind, La Situation Conga και Betty Loop Loop, ενώ ζει και εργάζεται – προς το παρόν – στην Αθήνα.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00
Εισιτήρια: 18 ευρώ
Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα
- Κοπή κότινου από την Αρχαία Ελιά Βουβών στο πλαίσιο του 10ου Μαραθωνίου Κρήτης από τον Δήμο Πλατανιά
- Ο Μασκ τάσσεται κατά της φοροαποφυγής, όμως η Tesla πληρώνει μηδενικό φόρο στις ΗΠΑ
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο – Βαριές κατηγορίες και στους άλλους τρεις
- Βίκυ Καγιά: Διαζύγιο με τον Ηλία Κράσσα; Τι απαντά η ίδια
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο συγκλονιστικό επεισόδιο στο MEGA
- Αν αυτό είναι achievement, ας το αφήσουμε καλύτερα…






