Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά συνέχιζε να παίρνει σύνταξη χηρείας για 14 χρόνια

Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά συνέχιζε να παίρνει σύνταξη χηρείας για 14 χρόνια

Για περίπου 14 χρόνια εισέπραττε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ 83χρονος. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ωστόσο, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Για περίπου 14 χρόνια εισέπραττε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ 83χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, μετά τον θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ωστόσο, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν από τον Δεκέμβριο του 1999 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, γεγονός που προκάλεσε οικονομική ζημιά στο ΙΚΑ ύψους τουλάχιστον 36.000 ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο