Το Βρετανικό Μουσείο «σπάει» σε κομμάτια τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Χωρίζονται και μετακινούνται τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Την ερχόμενη Άνοιξη τμήματα από τα γλυπτά θα μετακινηθούν σε άλλη αίθουσα εντός του Μουσείου, η οποία δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων λιρών.
Χωρίζονται και μετακινούνται τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Την Άνοιξη τμήματα από τα γλυπτά θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του 1960 και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων λιρών.
Μέχρι τώρα το μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.
Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.
Η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι περιοδική, άρα θα έχει εισιτήριο, όπως εκτιμά στο σχετικό του δημοσίευμα το Έθνος.
Στο Μουσείο της Ακρόπολης τα γλυπτά του Παρθενώνα εκτίθενται σε έναν ολόκληρο όροφο. Τα πρωτότυπα κομμάτια είναι δίπλα-δίπλα με τα αντίγραφα όσων βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Το πρόγραμμά της ενόψει του Final 4 του Basketball Champions League
- «Εαρινή Φρυνίχου Unplugged»: Μουσικό φεστιβάλ στο Θέατρο Τέχνης
- Όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε νομιμοποίηση, το μόνο που απομένει είναι αντιθεσμικά παιχνίδια
- Γαλλία: Το μεγαλύτερο γυμνιστικό θέρετρο του κόσμου «πνίγηκε» από swingers
- Άφαντοι οι δράστες της διπλής επίθεσης σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι – Στο νοσοκομείο 14χρονος και 15χρονος
- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;





