Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δολοφονία γνωστής Λίβυας ακτιβίστριας στη Βεγγάζη

Δολοφονία γνωστής Λίβυας ακτιβίστριας στη Βεγγάζη

Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, λίβυα δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, λίβυα δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

«Μασκοφόροι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές επιτέθηκαν στο σπίτι της κα Μπουγκουιγκούις και την πυροβόλησαν», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η ακτιβίστρια έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης, όπου υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα», δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, φιλελεύθερη φεμινίστρια, συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή το 2011 του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου του πολιτικού βραχίονα της εξέγερσης.

Την Τετάρτη συμμετείχε στις εκλογές στη Λιβύη και δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την ψηφοφορία στη σελίδα της στο Facebook. Από την εξέγερση του 2011 η ανατολική περιοχή της Λιβύης, ιδιαίτερα η πόλη της Βεγγάζης, είναι θέατρο σειράς επιθέσεων και πολιτικών δολοφονιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο