Renault Megane RS 275 Trophy-R: O άρχοντας του… δακτυλιδιού
Το ειδικών προδιαγραφών Renault Megane RS 275 Trophy-R αποτελεί πλέον την ταχύτερη πρόταση με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς που έχει καταγραφεί στη θρυλική πίστα του Nurburgring.
Σε νέα χέρια έχει περάσει, πλέον, το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα του Nurburgring στην κατηγορία των αυτοκινήτων ευρείας παραγωγής με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.
Το ειδικών προδιαγραφών Renault Megane RS 275 Trophy-R κατέρριψε σχετικά εύκολα το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κατείχε το Seat Leon Cupra 280, καλύπτοντας τα 20,81 χιλιόμετρα της «πράσινης κόλασης» σε 7 λεπτά και 54,36 δευτερόλεπτα ή αν προτιμάτε κατά 4 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη πρόταση της Seat.
To Renault Megane RS 275 Trophy-R εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 275 ίππους και τα 360 Nm ροπής.
Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον μπροστινό άξονα, την κατασκευασμένη από τιτάνιο εξάτμιση υπογράφει ο οίκος Akrapovic, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και συνθετικά ελατήρια.
Αντιστοίχως, το σύστημα πέδησης προέρχεται από την Brembo, τα πολυκαρβονικά bucket καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού από τη Recaro, ενώ τα ελαστικά φέρουν τη σφραγίδα της Michelin.
Το Megane RS 275 Trophy-R δεν διαθέτει πίσω καθίσματα και η συμβατική μπαταρία έχει αντικατασταθεί από ιόντων-λιθίου, γεγονός που ήταν από μόνο του αρκετό για να περιορίσει το συνολικό βάρος κατά 16 κιλά.
Η συγκεκριμένη έκδοση του Megane RS θα παραχθεί σε μόλις 250 αντίτυπα.
auto.in.gr
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442