Aκτιβίστρια της Femen… αποκεφάλισε τον Πούτιν
Μια ακτιβίστρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen κατέστρεψε την Πέμπτη, χτυπώντας το με ένα ξύλινο ρόπαλο, το κέρινο άγαλμα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μουσείο Γκρεβέν της Γαλλίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πούτιν, δικτάτορα».
Μια ακτιβίστρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen κατέστρεψε την Πέμπτη, χτυπώντας το με ένα ξύλινο ρόπαλο, το κέρινο άγαλμα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μουσείο Γκρεβέν της Γαλλίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πούτιν, δικτάτορα».
Η νεαρή γυναίκα, που ήταν γυμνόστηθη, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, υπό τα αδιάφορα «βλέμματα» του βασιλιά Χουάν Κάρλος, του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ – τα κέρινα αγάλματα των οποίων δεν έπαθαν πάντως απολύτως τίποτα.
Μόνο εκείνο του Πούτιν γκρεμίστηκε από το βάθρο του και το κεφάλι του αποκόπηκε.
Η διεύθυνση του Μουσείου Γκρεβέν ανακοίνωσε ότι λυπάται για το επεισόδιο και θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ακτιβίστριας.
Σύμφωνα με το Μουσείο, είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται ένα άγαλμα, μολονότι στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ορισμένα «πολιτικά» -όπως δήλωσε- επεισόδια.
Το 1979 το κέρινο άγαλμα του τότε ηγέτη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ζορζ Μαρσέ, είχε «απαχθεί» από ακροδεξιούς και βρέθηκε αργότερα στο κλουβί των αρκούδων στο Βοτανικό Κήπο, στολισμένο με ένα φιόγκο και με την επιγραφή «Μόσχα» στο μέτωπό του.
Ο ρώσος πρόεδρος έχει προσκληθεί στη Γαλλία με την ευκαιρία της επετείου των 70 ετών από την Απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442