Έχασε τις 1.200 μονάδες το Χρηματιστήριο, με πτώση 2,39%
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.200 μονάδων. Όπως εξηγούν αναλυτές η ανακοπή της ανόδου του Χρηματιστηρίου οφείλεται κυρίως στην απορρόφηση της ρευστότητας από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και των ομολογιακών εκδόσεων στις οποίες ετοιμάζονται να προχωρήσουν εισηγμένες εταιρείες. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.193,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,39%.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.200 μονάδων.
Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές η ανακοπή της ανόδου του Χρηματιστηρίου Αθηνών οφείλεται κυρίως στην απορρόφηση της ρευστότητας από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και των ομολογιακών εκδόσεων στις οποίες ετοιμάζονται να προχωρήσουν εισηγμένες εταιρείες.
Οι επενδυτές συμμετέχοντας στις αυξήσεις των τραπεζών και στις ομολογιακές εκδόσεις μειώνουν την παρουσία τους στις καθημερινές συνεδριάσεις του Χ.Α, πιέζοντας την αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.193,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,39%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.190,54 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 2,67%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 91,58 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,18%.
Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-4,18%), της Folli Follie (-3,78%), της Μυτιληναίος (-3,61%), της ΕΧΑΕ (-3,53%), της Τέρνα Ενεργειακή (-3,30%), του ΟΠΑΠ (-3,26%), της Τιτάν (-3,14%), της Εθνικής (-3,06%) της ΜΕΤΚΑ (-3,02%) και της Jumbo (-2,96%).
Με εξαίρεση τους δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+3,67%) και της Υγείας (+0,01%), οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες υποχώρησαν και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-4,79%), του Εμπορίου (-3,77%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,27%) και των Κατασκευών (-3,24%).
Ανοδικά κινήθηκαν 34 μετοχές, 91 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +25,49%, Περσεύς +20,00%, SATO +19,29% Fieratex +16,07% και Αθηνά +13,64%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -19,83%, Γιουρομπρόκερς -18,18%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -17,39%, Yalco -16,67% και Γενική -12,64%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας