Mειώθηκαν κατά 0,26% τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο
Μείωση κατά 0,26% παρουσίασε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων τον Φεβρουάριο, ενώ το επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο επιτοκιακό περιθώριο στο 3,66%.
Μείωση κατά 0,26% παρουσίασε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων τον Φεβρουάριο, ενώ το επιτόκιο των καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο επιτοκιακό περιθώριο στο 3,66%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μιας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στο 0,33% και 0,35% αντίστοιχα.
Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 2,80%.
Στον τομέα των χορηγήσεων το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,26% διαμορφώθηκε στο 5,40%.
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 14,71%.
Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε πτώση κατά 0,18% και διαμορφώθηκε στο 7,80%.
Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 7,23%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων διαμορφώθηκε στο 9,17% από 9,20% τον προηγούμενο μήνα.
Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,19% στο 6,78% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, κατά 0,17% στο 5,82% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και μειώθηκε οριακά στο 5,88% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος διαμορφώθηκε στο 2,73% από 2,70% τον προηγούμενο μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ;
- Ρομπότ – εργάτες με ελληνικό άρωμα και τεχνητή νοημοσύνη
- Πόλεμος στο Ιράν: «Χρυσά» πονταρίσματα 950 εκατ. δολ. στο πετρέλαιο λίγο πριν ανακοινωθεί η εκεχειρία
- «Είναι μια φωλιά από φίδια»: O Στιβ Κροφτ, η δημοσιογραφία και το 60 Minutes
- Ωδή στη φιλία: Οι «κολλητοί» που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
- Ο Γκοντάρ και ο πόλεμος – Τα μέτωπα του 20ού αιώνα πυροδότησαν μια επανάσταση στον κινηματογράφο
- Στεγαστική κρίση: Οδηγός εύρεσης κατοικίας – Οι περιοχές με τα πιο προσιτά ακίνητα
- Δύο συνταγές για «διάλειμμα» από τα οικογενειακά τραπέζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442