Θεσσαλονικιώτικος κουραμπιές 300 κιλών διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες
Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό κατασκευάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.
Η ΔΕΘ-Helexpo συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων.
Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη επικεφαλής ένοπλης οργάνωσης του Ιράκ, ως επικεφαλής σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη
- Συνταγή: Νουντλς με μπρόκολο και μανιτάρια
- Ο εναέριος χώρος στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ υπό πίεση – Η Ουκρανία, ο πόλεμος και τα «αδέσποτα» drones
- Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» πάνω από 11.500 ακίνητα [πίνακες]
- Fraport Greece Airports See Passenger Traffic Rise in April 2026
- Τα απλά βήματα για να βάλεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου



