Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΕΔΕ για τον αξιωματικό αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη

ΕΔΕ για τον αξιωματικό αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη, ανθυπολοχαγό των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά. Λέξη προς λέξη μελετούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, σε βίντεο από υλικό που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική σε σπίτια κατηγορουμένων.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη, ανθυπολοχαγό των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά.

Ενδεικτικό των ιδεολογικών πεποιθήσεων του ανθυπολοχαγού είναι το τατουάζ που έχει στην κοιλιακή χώρα με το σήμα Τσέτνικ, που είναι το όνομα παραστρατιωτικών οργανώσεων των σέρβων εθνικιστών.

Την ίδια ώρα λέξη προς λέξη μελετούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ομιλίες του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, σε βίντεο από το υλικό που κατάσχεσε σε σπίτια κατηγορουμένων και παρέδωσε στο Εφετείο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι δικαστικές λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν το οπτικοακουστικό υλικό από τις ομιλίες Μιχαλολιάκου, ο οποίος φέρεται μεταξύ άλλων να αναφέρει «ναι, αισθάνομαι άβολα στη Βουλή».

Στο βίντεο αυτό χαρακτηρίζεται «ψεύτικη η ιστορία των νεκρών του Πολυτεχνείου», του οποίου η επέτειος αναφέρεται ως «πανηγύρι», ενώ σύμφωνα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής οι νεκροί εκείνης της νύχτας αφορούν «τυχαίους εξοστρακισμούς», πλην 4-5 «που επιχείρησαν τότε να καταλάβουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την ανάκριση υπάρχει και σε άλλο βίντεο, στο οποίο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του πριν τις εκλογές, καλεί το λαό να ελευθερωθεί αφού «έχει καταντήσει δουλοπάροικος», ενώ εκφράζει το θαυμασμό του για την 21η Απριλίου, «η οποία δεν άφησε κανένα χρέος στα δημόσια ταμεία».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρεται στο εν λόγω βίντεο σε Εβραίους και για «μονοπώλια που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων» και σε Πακιστανούς, λέγοντας πως διαμήνυσε στους πατριώτες του στη Σκάλα πως «αν πάρουμε την εξουσία, τα πορτοκάλια θα τα μαζεύουν ή Έλληνες, ή εσείς μόνοι σας -τέρμα οι Πακιστανοί».

Σε άλλο βίντεο με ομιλία του, αναφέρει ότι «μας κατηγορούν πως δεν κάνουμε κάτι στην πλατεία Αττικής, την Κυψέλη κι αλλού, τότε ποιοι μαχαιρώθηκαν για να μείνουν κάποιες περιοχές ελληνικές;». Στο βίντεο αυτό, επίσης, φέρεται να λέει πως δεν έχει ακόμη έρθει η στιγμή της σύγκρουσης, την οποία προσδιορίζει ως την στιγμή «που θα ακονιστούν οι λόγχες στα πεζοδρόμια, για να δουν όλοι τι σημαίνει Χρυσαυγίτης».

Σε άλλες ομιλίες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρεται σε «αυτονομία της Βορείου Ηπείρου» αλλά και στον «στυλοβάτη του λαού: την Ορθοδοξία».

Στο υλικό που έχουν οι ανακρίτριες περιλαμβάνεται, επίσης, βίντεο στο απεικονίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης να πυροβολεί πινακίδα με την ένδειξη «Αρχαία Λατομεία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλ. Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης, εκτιμά ότι τα νέα στοιχεία δεν έχουν νομική αξία. Τα αρχεία που έχουν οι ανακρίτριες «δεν έχουν καμία νομική και ποινική αξία, αφού αφορούν πιθανόν πολιτικές θέσεις που κρίνονται από το λαό και κανέναν άλλο. Εμάς μας αφορούν μόνον τα νομικά ζητήματα και τίποτα άλλο» ανέφερε ο συνήγορος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο