
ΕΒΖ: Ζημιές 5,09 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28/11/2013 ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου της για την περίοδο 01/07/2013 έως 30/09/2013. Σύμφωνα με τα εγκριθέντα οικονομικά στοιχεία ο κύκλος εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 33.606,90 χιλ.€ μειωμένος κατά 33,72% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. […]
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28/11/2013 ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου της για την περίοδο 01/07/2013 έως 30/09/2013.
Σύμφωνα με τα εγκριθέντα οικονομικά στοιχεία ο κύκλος εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 33.606,90 χιλ.€ μειωμένος κατά 33,72% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών στην Σερβία AD FABRIKA SECERA «SAJKASKA» και AD FABRIKA SECERA «CRVENKA») ανήλθε σε49.313,63 χιλ.€ μειωμένος κατά 35,21% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Σημειώνεται ότι, στη μείωση αυτή του κύκλου εργασιών, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρήσης, συνέβαλαν ιδίως η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ζάχαρης, οι συνθήκες του ανταγωνισμού και συνακόλουθα η σημαντική μείωση της τιμής της ζάχαρης. Επιπρόσθετα, η παραπάνω μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά την αποτίμηση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε πρόσκαιρα αρνητικά μικτά αποτελέσματα για την εταιρεία.
Ως εκ τούτου, το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. διαμορφώθηκε σε (2,69%) έναντι 14,74% της περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 6,96% έναντι 22,65% της περσινής περιόδου.
Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε (2.440,47) χιλ. € έναντι 5.262,34 χιλ.€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 290,34 χιλ.€ έναντι κερδών 14.233,02 χιλ.€.
Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. παρουσίασαν ζημίες (6.203,03) χιλ. € έναντι κερδών 713,54 χιλ.€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο διαμορφώθηκε σε (4.603,93) χιλ. € έναντι 8.613,58 χιλ.€ της περσινής περιόδου.
Τέλος τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας μετά φόρων παρουσίασαν ζημίες (6.079,70) χιλ. € έναντι κερδών 236,57 χιλ.€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων παρουσίασαν ζημίες (5.091,28) χιλ. € έναντι κερδών 7.562,60 χιλ.€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΕΒΖ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 28.09.2013 αποφάσισε την εκλογή του κ. Αθανάσιου Βλαχόπουλου σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κας Αδαμαντίνης Λάζαρη, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
Επίσης, κατά την άνω συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
α. Εκτελεστικά Μέλη
Χαραλάμπους Λάμπρος, Διευθύνων Σύμβουλος
Μελέτης Γεώργιος, Μέλος
Δημητρίου Δημήτριος, Μέλος
β. Μη Εκτελεστικά Μέλη
Μπέτσης Ηλίας, Πρόεδρος
Φεφές Μιχαήλ, Μέλος
γ. Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη
Κολιάτσας Σπυρίδων, Αντιπρόεδρος
Αθανάσιος Βλαχόπουλος, Μέλος
Τέλος, ανασυστήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου ως εξής:
Κολιάτσας Σπυρίδων, Πρόεδρος της Επιτροπής
Φεφές Μιχαήλ, Μέλος
Αθανάσιος Βλαχόπουλος, Μέλος
Η εκλογή των μελών του Δ.Σ και της Επιτροπής Ελέγχου θα τεθούν προς επικύρωση στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442