Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κέρδη 18 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΘ στο εννεάμηνο

Κέρδη 18 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΘ στο εννεάμηνο

Με κέρδη της τάξης των 18 εκατ. ευρώ και αυξημένες πωλήσεις στο πεδίο της διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το εννεάμηνο ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ), ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής, Στέλιο Αγγελούδη, το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης 2013 θα είναι καλύτερο από ό,τι είχε προϋπολογισθεί, καθώς τα μεγέθη του τελευταίου τριμήνου αναμένονται επίσης θετικά.

Με κέρδη της τάξης των 18 εκατ. ευρώ και αυξημένες πωλήσεις στο στρατηγικό πεδίο της διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου– Σεπτεμβρίου η εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ), ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Στέλιο Αγγελούδη, το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης 2013 θα είναι καλύτερο από ό,τι είχε προϋπολογισθεί, καθώς τα μεγέθη του τελευταίου τριμήνου αναμένονται επίσης θετικά.

Κατά τον ίδιο, «παρά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ των γειτονικών προς Βορρά χωρών, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμετακόμιση φορτίων στα νότια Βαλκάνια. Οι προκλήσεις, βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού ο ανταγωνισμός εντείνεται. Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και προγραμματίζει τις απαιτούμενες κινήσεις και επενδύσεις».

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 9μηνου, τις οποίες ενέκρινε το Δ.Σ. της εταιρίας, η εικόνα είναι η ακόλουθη:

-Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 37.559.626 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 6,04%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

-Οι πωλήσεις στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) αυξήθηκαν κατά 3,91%, ενώ οι πωλήσεις στο συμβατικό λιμένα μειώθηκαν κατά 17,90%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012.

-Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 17.975.102 ευρώ, μειωμένα κατά 2,84%, έναντι του 9μηνου 2012.

-Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 13.760.977 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 6,25%, έναντι του 2012 (φέτος υπήρξε αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 26%, από 20% το 2012).

-Τα συνολικά έξοδα της ΟΛΘ ΑΕ μειώθηκαν κατά 6,82%.

-Στο τρίμηνο 1/7-30/9/2013 τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 7,61%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν οριακά (0,42%), έναντι του αντίστοιχου περσινού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο