Στο 1% του ΑΕΠ εκτιμά την ανάπτυξη το 2014 η Alpha Bank
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Για το 2013 η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο 3,7%.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης, επισήμανε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στο συνέδριο Credit risk management της ΙCAP.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Για το 2013 η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο 3,7%, σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη.
Ο κ. Μασουράκης εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2016 κυμαίνεται περίπου στα 4 με 6 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι οι βεβαιωθέντες οφειλές προς το Δημόσιο είναι 18 δισ. ευρώ, δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
Αναφερόμενος στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ο κ. Μασουράκης έκανε αναφορά στην επιστροφή καταθέσεων 15 δισ. ευρω περίπου ( 4 δισ. από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα από το εσωτερικό) μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τα συνολικά 90 δισ. ευρώ εκροών που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Επισήμανε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες σταμάτησε αυτή η εισροή καταθέσεων.
ΑΠΕ
- Έχει καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εθνική ζημιά που έκανε με την υπόθεση Predator;
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442