Στη δημοσιότητα καρέ από το βίντεο με τον ένα δράστη του Ν.Ηρακλείου
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα περιγραφή και πέντε φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας, οι οποίες απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα περιγραφή και 12 φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη κοντά στο ρέμα Χελιδονούς.
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα περιγραφή και πέντε φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας, οι οποίες απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.»
Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα περιγραφή και 12 φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη κοντά στο ρέμα Χελιδονούς.
Σύμφωνα με τη ΕΛ.ΑΣ. «η μοτοσικλέτα μάρκας HOND, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος».
Επίσης, η μοτοσικλέτα «κατά τον χρόνο ανεύρεσής της δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες)».
«Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46»».
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες, που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, «προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο».
Η αστυνομία ζητά πληροφορίες, από όποιον πολίτη είδε τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα «και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό» να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στο ctu@hellenicpolice.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442