Κουβέλης: Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για τρία χρόνια
Την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης της ΕΚΠΟΙΖΩ για τριετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή».
Την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης της ΕΚΠΟΙΖΩ για τριετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή. Ταυτοχρόνως είναι και αναγκαία η υιοθέτηση αυτής της πρότασης, με το δεδομένο ότι η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, χειμάζεται, αδυνατεί να εξυπηρετήσει δάνεια, τα οποία έχει συνάψει με τις τράπεζες».
Κατά τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με την ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε, επίσης, και το να προχωρήσουν οι τράπεζες σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, προτάθηκε το να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών, βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων των οφειλετών.
Η καμπάνια της ΕΚΠΟΙΖΩ ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκτός από τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, έχει προγραμματίσει και πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ λέει όχι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών και προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League
- Άννα Βίσση: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία της στο ΟΑΚΑ
- To σημείωμα που «σκότωσε» την ελληνική γλώσσα και έγινε viral
- Αίτημα για μόνιμη συμμετοχή στη Euroleague κατέθεσε ο ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442